izvestuvanje
Macedonian Albanian Bulgarian Croatian English French German Greek

Се известуваат студентите дека рокот на пријавување за априлска вонредна сесија започнува од 08.04.2019 и трае до 12.04.2019.

Студентите се обврзани да уплатат износ од 515 со цел на дознака за пријавување и 50 ден за административна такса. Може да се уплатат сумиран износ за повеќе испити на една уплатница меѓутоа во цел на дознака задолжително да стои за колку испити се однесува износот и за априлска сесија. Износот за пријавување 515 ден е непроменлив  независно  кој пат студентот го пријавува  испитот.

Сесијата ќе трае од 15.04.2019 и завршува на  25.04.2019. За оваа сесија е предвиден еден термин за секој испит.

Колоквиумската недела е предвидена во согласност со академскиот календар 08.04.2019 до 12.04.2019).

Битола 03.04.2019